Beloning van bestuurders moet op de schop: ‘Hun reputatie lijdt eronder’

Het belonen van bestuurders moet op de schop. ‘Zelfs ceo’s begrijpen dat er iets moet gebeuren. Het huidige beleid heeft ook impact op hun reputatie’, zegt Frederic Barge, die vandaag in Davos een nieuwe gids over verantwoord belonen presenteert.

Geen betere plek om in discussie te gaan over het belonen van bestuurders dan het Zwitserse Davos. Je struikelt er over de goedbetaalde ceo’s en andere toppers. Het World Economic Forum is precies de plek waar Frederic Barge, founder van Reward Value, wil zitten: in het hol van de leeuw.

Dinsdag lanceert hij daar zijn Guidebook Responsible Remuneration. Een praktijkgids met voer voor hr-professionals, zoals stappenplannen en rekenmodellen voor verantwoord belonen. Maar ook met de nodige hulp voor aandeelhouders, commissarissen en andere stakeholders bij het beoordelen van die beloningen.

Volgens Barge is het de hoogste tijd om de beloning van topmensen aan te pakken. Dat vinden er overigens wel meer. FNV telt in Nederland 16 topbestuurders die op 7 januari al ‘net zoveel geld binnen harken’ als een werknemer met een minimum jaarloon.

Lees verder op MT Sprout >> https://mtsprout.nl/leiderschap/frederic-barge-beloning-bestuurders